Lähimatkailua kotikaupunkipoluilla

Hei!

Kaupungin tiiviin rakentamisen idea on, että palvelut ovat lähellä. Kaikilla tulee olla mahdollisuus saavuttaa opiskelu- ja työpaikat sekä julkiset palvelut ilman autoa. Yksi erityisosaamiseni liittyy kaupunkiympäristöön ja opastamiseen. Uskon, että paremmalla opastamisella ja lähipalveluista kertomalla ihmiset liikkuisivat lähiympäristössä enemmän.

Viime kesänä pääsin luomaan sisältöä ja taittamaan Artovan kotikaupunkipolut -esitettä, joka kertoo oman kaupunginosani Toukolan historiasta, kehittymisestä, kulttuurista ja palveluista. 




Toukolan kaupunginosa koostuu Vanhastakaupungista, jonne Helsinki on perustettu ja "uudemmasta puolesta" eli Arabianrannasta", joka on rakentunut viimeisen 30 vuoden aikana, mitä olen täällä vaikuttanut. 

Yksi tarina siitä, miten alue on saanut eksoottisen nimistönsä, on, että alueen katsottiin olevan "yhtä kaukana kuin Arabia" Helsingin keskusta katsoen. Nyt kun väli keskustan ja Arabian välillä on jo rakentunut umpeen ja kaupunki on kasvanut hurjasti pohjoiseen päin sekä yhtynyt vieruskaupunkeihin Espooseen ja Vantaaseen, näyttää jopa että tämä alue on eteläistä Helsinkiä vaikka Keskiseen kaupunkiin kuulummekin.

Esitteessä on kartta, jonka avulla voit kulkea ympäristössä ja lukea reitin varrelle suunniteltuihin pysähdyspisteisiin liittyviä tarinoita, esimerkiksi saada lisää tietoa taideteoksista, rakennuksista ja niiden historiasta, aukioista sekä niihin kuuluvista tapahtumista. Itsekin sain ottaa muutaman valokuvan esitteeseen. 



Helsingin perustamispaikka Kellomäellä.



Uusi taideteos Arabian rantapuiston eteläpäässä.


Järjestämme myös kiertokävelyjä, jossa käydään lävitse esitteen paikkoja ja kerrotaan alueen toiminnasta. Tutustu esitteeseen! Sitä saa Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys Artova ry:ltä osoitteesta kaupunginosayhdistys@gmail.com

Alueellamme on myös asukaskahvila ja teehuone Bokvillan. Esitteen takakantta vilauttamalla saat kahvin/teen ja pullan 4 euron hintaan. 

Tervetuloa käymään kahvilla asukastalossamme! 

Edit: Arabian asukastalot ry:n kahvila on muuttanut Kääntöpaikalle. Kaffila Bokvillan toimii toistaiseksi vain tilausravintolana. Aluella on kahvila myös Annalassa.



    Ei kommentteja