Esittelyni Nuorten vaalikoneessa on julkaistu!

Hei!

Ensin pahoittelut, että en ole ehtinyt päivittää sivuani! Olen tehnyt vaalimainoksia paikallisiin lehtiin ja vastaillut Vaalikoneisiin. Monilla medioilla on omansa esimerkiksi Ylellä, Sanomilla, Iltalehdellä, .... Niitä kyllä riittääkin! 

Nuorten vaalikone on nuorisoalan yhteinen vaalikone, joka kokoaa yhteen nuorille tärkeimmät kysymykset ja teemat. Vaalikone on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.



Tässä lyhyt kooste vastauksistani ja perusteluistani, saa laittaa kysymyksiä ja kommentteja!

Ilona Törmikoski

SDP Helsinki, ehdokasnumero 232

Nämä jo tiedättekin:


Koulutustausta

Taiteen maisteri - Master of Arts MA

Design Leadership

Sisustusarkkitehtuuri ja huonekalumuotoilu


Ammatti

Muotoilujohtaja, muotoilija

Kouluttaja, konsultti ja yrittäjä


Vapaamuotoinen esittely

Hei! Olen Ilona Törmikoski ja Helsingin demarien kuntavaaliehdokas. Asun perheeni kanssa kaupungin hitas-asunnossa ja kuljen Arabianrannan ympäristössä koirani kanssa. Tule rohkeasti juttelemaan kanssani. Olen opiskellut ja opettanut, perustanut perheeni ja tehnyt työtä Helsingissä. Olen vastaan eriarvoistumista sekä polarisoitumista. Pidetään huolta Helsingistä, niin se pitää huolta meistä!


Miten edistäisit nuorten hyvinvointia kunnassasi?

Kaikille nuorille on tärkeää turvallinen ja sujuva arki, toimivat koulutus- ja terveyspalvelut sekä virkistystä tarjoava lähikaupunkiympäristö. Nuorilla tulee olla mahdollisuus vaikuttaa asioihinsa. Helsinki on yksi nuorisoystävällisimpiä kulttuurikaupunkeja tiloineen ja tapahtumineen, joiden järjestämistä nyt covid-aikana on valitettavasti rajoitettu.


Kotisivu:

https://polkuconsulting.blogspot.com

Insta: Instagram.com/ilona.tormikoski/ 

Twitter: twitter.com/ilonatormikoski

Facebook: facebook.com/ilonatormikoski17

Youtube: youtube.com/channel/UCOvLoRqDoxlSt5b4Ln7kYvg


Nuorilla tulee olla mahdollisuus vaikuttaa asioihinsa. 

Jokaisen kunnan tulee olla paikka, jossa yksikään nuori ei syrjäydy.

#Nuortenpuolella


  1. Kunnan tulee mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle vähintään yksi mielekäs ja maksuton harrastus varaten siihen riittävän rahoituksen. Täysin samaa mieltä. Jokaisella nuorella tulisi olla mahdollisuus mielekkääseen harrastustoimintaan. Helpoiten tämän voisi järjestää nuorten harrastustoimintaa lisäämällä koulupäivän yhteyteen, kuten monissa maissa on tapana.
  1. Kunnan tulee osallistaa kaikkia kuntalaisia, myös alaikäisiä nuoria, kunnan budjetin valmistelussa. Kunnan budjetissa päätetään mm. oppilaitosten ja mielenterveyspalveluiden käytettävissä olevista rahoista. Täysin samaa mieltä. Onneksi näin on jo Helsingissä jo tehty eli tehtyä kokeilua tulee jatkaa ja vakinaistaa. Nuorten tulee pystyä vaikuttaa itseään koskeviin asioihin.
  1. Kunnan tulee tarjota vapaa-ajan tiloja (esim. liikuntasaleja ja koululuokkia) maksuttomasti nuorten, nuorten omien ryhmien ja nuorisoalan toimijoiden käyttöön. Täysin samaa mieltä. Tässä tulee katsoa kokonaisvaikutusta suhteessa tilojen haluttavuutteen ja kulumiseen. Esimerkiksi kun tiloissa on maksullista seuraliikuntatoimintaa, tulee seurojen maksaa kohtuullista vuokraa tilojen käytöstä, jotta ne saadaan myös korjattua tilojen kuluessa. Lisäksi esimerkiksi Helsingissä on liian vähän liikuntatiloja, joten tietenkin vuokralla karsitaan myös hakijoita. Harrastustiloja tulisi olla enemmän - ja joka kaupunginosassa!
  1. Kunnan asioista tulee aktiivisesti viestiä nuoria kiinnostavalla tavalla hyödyntäen sosiaalisen median kanavien vuorovaikutuksellisia ominaisuuksia (esim. Instagram Storyn kyselyominaisuudet). Täysin samaa mieltä. Kaikki mediakanavat käyttöön. Instagram Storyn kyselykäyttö on erittäin hyvä idea. Taidanpa kokeilla sitä itsekin - kiitos vinkistä!
  1. Nuorisovaltuustolla tulee olla puhe- ja läsnäolo-oikeus kunnanvaltuustossa ja -hallituksessa sekä lautakunnissa. Täysin samaa mieltä. Erityisesti nuoria koskevissa asioissa.
  1. Kunnan tulee päätöksillään ja toiminnallaan varmistaa, että jokaisella nuorella on mahdollisuus päästä monimuotoiseen lähiluontoon. Täysin samaa mieltä. Erityisesti poikkeustila-aikana huomasimme, miten tärkeää lähiluonto on. Liian tiivis rakentaminen ei ole järkevää vaan viheralueita tulee olla sopivin välein kaupungissa. Itselleni on erittäin tärkeää virkistävä lähiliikuntaympäristö sekä Helsingin kaikille avoimet merenrantojen kevyen liikenteen väylät. Niitä pitkin on ihana pyöräillä ja kävellä.
  1. Kunnassa tulee panostaa vähäpäästöiseen liikkumiseen tukemalla autoilun sijaan joukkoliikennettä, pyöräilyä ja kävelyä. Täysin samaa mieltä. Tottakai! Kaupungin tiiviin rakentamisen idea on, että palvelut ovat lähellä. Kaikilla tulee olla mahdollisuus saavuttaa opiskelu- ja työpaikat sekä julkiset palvelut ilman autoa. Yksi erityisosaamiseni liittyy kaupunkiympäristöön ja opastamiseen. Uskon, että paremmalla opastamisella ja lähipalveluista kertomalla ihmiset liikkuisivat lähiympäristössä enemmän. (Olen ollut tekemässä oman alueeni historiasta, taiteesta ja kulttuurista kertovaa esitettä Artova ry:n kanssa yhteistyössä!)
  1. Julkisissa tarjoiluissa, kuten kouluruokailussa, tulee lisätä laadukkaiden kasvipohjaisten ruokien saatavuutta. Täysin samaa mieltä. Kasvispohjainen ravinto on globaalin kestävän kehityksen periaatteiden mukaista. Lisäksi kasvisravinto on terveellisempää, joten se näkyy myös omassa hyvinvointinnissa.
  1. Kunnan tulee toteuttaa ilmastotekoja vaikka se johtaisi kustannusten kasvuun. Täysin samaa mieltä. Ilmastotekoja on mahdollista tehdä myös ilman kustannusten kasvua, koska toimintatapojamme ja esimerkiksi energiantuotantoamme tulee uusia säännöllisin väliajoin. Tällöin siihen liittyvä teknologia tulee myös päivittää ja käyttää uusinta tietoa ja ilmastoystävällisempiä tapoja energian tuotantoon.
  1. Kunnan tulee osallistua Pride-viikon sateenkaariliputukseen. Täysin samaa mieltä. Minulle on tärkeä arvo syrjimättömyys ja vähemmistöjen yhtäläiset oikeudet. Kaikilla on yhtäläinen oikeus tulla nähdyksi ja juhlituksi. Helsinki onkin osallistunut aktiivisesti liputukseen ja viime Pridena myös kaupungintalo on Pride-viikolla liputettu.
  1. Mielenterveyspalveluihin hakeutuneen nuoren on saatava apua viikon sisällä. Täysin samaa mieltä. Terveydellä on suora yhteys eriarvoistumiseen.  Jos hukkaamme nuorisomme terveyden, hukkuu myös tulevaisuutemme terveys.
  1. Alle 25-vuotiaille on tarjottava laadukkaita seksuaaliterveyspalveluita, kuten maksuton ehkäisy (mm. kondomit, ehkäisypillerit) sekä seksuaali- ja ihmissuhdeneuvontaa. Täysin samaa mieltä. Jokaisella tulee olla itsemääräämisoikeus omaan ruumiseen ja se ei saa olla riippuvainen sosioekonomisesta asemasta.
  1. Kunnan on tuettava nuorten työllistymistä ja sitä tukevia palveluita tarvittaessa muiden väestöryhmien edelle. Täysin samaa mieltä. Mutta tärkeää on myös jatko-opiskella. Tulevaisuuden ammatit vaativat pidemmälle vietyä osaamista, pelkällä peruskoulutuksella ei työllisty. Viime kaudella yksi tärkeimmistä SDP:n ohjelmatavoitteista - eli oppivelvollisuuden laajeneminen 18 ikävuoteen asti - vahvistui ja jokaisella nuorella on hakeutumisvelvollisuus toiseen asteen koulutukseen. Uudistus tulee voimaan Helsingissä 1. elokuuta 2021. Helsinki on kaupunki, jossa on ilo oppia ja rakennetaan kestävä tulevaisuus yhdessä! on kaupunki, jossa on ilo oppia ja rakennetaan kestävä tulevaisuus yhdessä!
  1. Toisen asteen koulutukseen (esim. lukio, ammatillinen oppilaitos) tulee olla mahdollista osallistua muuttamatta pois kotoa. Täysin samaa mieltä. 

Lähilukiomme Mäkelänrinteen lukio eli Märsky on myös kansallisesti houkutteleva        urheilun erikoislukio mm. Olympiakomitea-kytköksen sekä loistavien liikenneyhteyksien vuoksi. Se tarkoittaa, että sisäänpääsykeskiarvo on noussut todella korkealle, ihan peruslinjallakin. Olisi kohtuullista, että jokainen pääsisi opiskelemaan omassa kotikaupungissa toisella asteella kohtuullisten matkojen päässä kotoa eikä tarvitse matkustaa pidemmälle.

  1. Puolueiden nuorisojärjestöjen tulee päästä kouluihin ja oppilaitoksiin kertomaan poliittisesta päätöksenteosta ja puoluepoliittisesta vaikuttamisesta. Täysin samaa mieltä. Kuuluu perussivistykseen mutta rajoista tähän liittyen tulee sopia esimerkiksi ei saa asettaa eriarvoiseen asemaan opiskelijaryhmiä esim. rasistisia aatteita levittämällä.
  1. Minkä seuraavista tulisi olla ensisijainen keino koulukiusaamisen ja kouluväkivallan ehkäisemisessä? Valitse yksi. Koulussa tehtävän nuorisotyön lisääminen. Koulutyön lisäksi on hyvä tehdä myös muunlaista yhteistoimintaa esimerkiksi eri kulttuurien ja erilaisten taito- ja taideaineiden opiskelua, jotka kehittävät itseilmaisua ja -tuntemusta.
Tällaiset vastaukset näihin tärkeisiin asioihin!


Ei kommentteja