Helsingin rannat kuuluvat kaikille


Kuvakaappaus Helsingin kaupungin verkkosivuilta rantareitin
kartasta mobiilikäyttöliittymästä (iPhone SE 2020). 
Alkukesästä huomioni herätti uutinen, että Helsingin kaupunki rakentaa opastetun rantoja pitkin kulkevan 130 km pitkän rantareitin. Tämä on mielestäni loistava idea.

Rantareitin ensimmäinen opastettu osa, yhteensä noin 15 km, kiertää kantakaupungin, mukana Töölönlahti, keskustan rannat ja satamat, ja on erityisen helppo kuljettava kävellen tai pyöräillen.

Eiran rannassa tehdään liikenneympyrään maastomittauksia.















Tämä osa onkin minulle tuttu ja suosittu pyöräilyreitti, joten erittäin iloinen että tällainen on tehty. Tänä vuonna olen pyöräillyt mm. seuraavanlaisen reitin (tallennettu Polar M430-rannekelaitteella).

Kuvakaappaus Polarin käyttöliittymästä karttaosiosta pyöräilyn jälkeen


Kuvakaappaus Polarin Flow-ohjelman käyttöliittymästä suorituksen jälkeen.
Kartan yläpuolella on mitattavat suureet ja alla näkyy sykekäyrä suhteessa kuljettuun matkaan sekä suorituksen sykealueet.  


Kun kuljen pyörällä, ei ole aikaa valokuvata näkymiä eikä minulla ole GoPro-kameraa. Mutta jotta saisin rantareitin tunnelmat jaettua teillekin, viime viikon alussa valokuvasimme ja videoimme Anni-Sofian kanssa kantakaupungin rantareitin näkymiä. Tämä on myös turistien suosimaa aluetta.

Kun Helsingin kaupunkia laajennetaan ja uusia asuinalueita rakennetaan, tontit eivät ulotu rantoihin asti vaan sinne jätetään alueet julkiselle kaupunkilaisten toiminnalle sekä rantareitit yhteiseen käyttöön. Tämä on upea periaate!

Koostamme teille myös pienen videon aiheeseen liittyen. Palataan siihen, kun se on valmis!






Presidentinlinna Kauppatorin kupeessa

Taideteos rantareitillä

Eiran rantaa Hernesaaresta päin




Lähde:

Helsingin kaupungin verkkosivut, 21.4.2020 uutinen: 
linkki aukikirjoitettuna: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunkiymparisto/kantakaupungin-kierroksesta-ensimmainen-opastettu-helsingin-rantareitti

Kuvakaappaukset: PolarFlow-ohjelman käyttöliittymä M430 (käyttäjä: Ilona Törmikoski)

Valokuvat: Ilona ja Anni-Sofia


Ei kommentteja