Kaupunkiretkeilyä kotikulmilla pandemia-aikaan

Hei!



Luontokuvaus on hyvä tapa inspiroitua.

Kesä on vihdoin saavuttanut kylmällä riivatun Suomen. Ulkona lämpötila on viikon aikana noussut jopa 27 °C, toisin sanoen ulkoilukesäkausi on virallisesti alkanut!

Mitä tekemistä kesällä on, varsinkin vielä pandemia aikaan, kun on hyvä välttää turhia kontakteja? Turvallisin vaihtoehto on - totta kai - retkeily lähiympäristössä, luonnon ja rakennetun ympäristön tutkiminen ja valokuvaus.

Kaupunkielämä saa meidät usein unohtamaan sen, että meidän lähiluontomme on vihreä, erittäin kaunis ja monimuotoinen, ihan kaupungissakin. 

Mutta eksotiikkaa lisääksemme ja kaukokaipuun janoa tyydyttääksemme, suuntasimme Annin kanssa pois kaupungin kerrostalojen keskeltä Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan - siihen tämä Suomessa harvinainen hellelämpötilakin sopi hyvin!

Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen kohteet ovat edullisia, minkä lisäksi niiden pääsymaksun maksamalla tuet Helsingin yliopiston toimintaa. 

Saapuminen

Museo koostuu Helsingin keskustassa Luonnontieteellisestä museosta sekä Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteellisistä puutarhoista. Heti paikalle saavuttuasi, tuntuu kuin olisit astunut fantasiamaailman kaltaiseen puutarhaan, täynnä kaikkea kaunista ja taianomaista.  


Varasimme retkelle evääksi viileää vettä ja marjoja sekä hedelmiä.



Nyt on kasveissa on paljon 

värikkäitä kukintoja ja pörriäisiä.
   


Puiset sillat purojen yli


Kuvaaminen on hyvä tapa inspiroitua



Keskellä puistoa on kaunis lampi, jonka äärellä on hyvä pitää piknikkiä.


Meillä kävi vierailupäivänä tuuri, koska myös Kumpulan kartano oli avoinna. Siellä voit ihastella kivinäytteitä, meteoriitteja ja jopa palaa Marsista.





Jos puutarhaan haluaa tutustua tarkemmin, puutarhan sisäänkäynnin opastetaulussa on QR-koodilla ladattava puutarha-alueen kartta, jonka avulla kartan saa omaan kännykkään.




Vielä muutamia kuvia ympäristöstä...









Kesäkahvila Kummussa voi virkistäytyä kävelyn jälkeen.

Iloista kesäretkeä sinullekin!

P.S. Lähdetään retkelle uudestaan!

Ei kommentteja